„Mandala” și „Stările intense” – lectura ce decojește dedesubturile emoțiilor crude – cronică pe blogul ciobanuldeazi

A trecut ceva timp de la ultima mea lecturare a unui volum de poezie. Nu am planificat acest lucru, nu am evitat în mod intenționat poezia, ci pur și simplu s-a întâmplat să treacă câteva luni fără să mă cufund într-un fotoliu și să încerc să înțeleg eul liric. Am simțit lipsa poeziei în viața mea în acest timp? Da! Și tocmai de aceea, zilele trecute am devorat cele două volume ale Oanei Cătălina Ninu – Mandala și Stările intense.

Născută la țărmul mării și școlită în Litere la București, Oana Cătălina Ninu debutează pe scena literară în 2005, cu volumul Mandala, primit cu multe acolade de către critici și cititori deopotrivă. Mai trec ceva ani, apare în câteva antologii, iar în 2018 lansează cel de-al doilea volum de poezie – Stările intense. Și ca să încheiem cu fast acest mic paragraf informativ, vă mai spun și că poeziile sale au fost traduse în franceză, engleză, cehă și catalană, astfel că opera Oanei promite multe pentru mulți.

Citește continuarea pe: „Mandala” și „Stările intense” de Oana Cătălina Ninu – lectura ce decojește dedesubturile emoțiilor crude – Ciobanul de azi (home.blog)